Annons

Stockholmsbörsen: Rapportsäsongen får fart på börsen

Nu börjar rapportfloden ta fart och Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel på plus. Haldex rusade med 18 procent på beskedet att SAF-Holland lägger ett bud på bolaget.
Annika Falkengren, SEB.
Annika Falkengren, SEB.Foto:TT

Efter cirka 30 minuters handel var det breda OMXSPI-indexet upp 0,5 procent medan storbolagsindexet OMXS30 noterade en uppgång på 0,6 procent.

I täten för uppgången gick ståljätten SSAB och gruvbolaget Lundin Mining som steg med 2,9 respektive 2,7 procent.  Även branschkollegan Boliden var upp 1,6 procent.

SEB, som var först ut bland storbankerna att rapportera för det andra kvartalet, redovisade ett rörelseresultat på 5.536 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 4.811 Mkr. Aktien inledde med att stiga 1,3 procent.

I andra änden av spektret hittades spelbolaget Netent vars rörelsevinst var något under förväntan och aktien rasade med hela 9,2 procent. Även medicinteknikbolaget Getinge bommade marknadens förväntningar och redovisade ett resultat under förväntan för det andra kvartalet. Aktien backade med 4,6 procent.

Investmentbolaget Melker Schörling, som under onsdagen rusade utan synlig anledning, backade med 1,1 procent.

Vid sidan av rapportbolagen var det verkstadsbolaget Haldex som bjöd på en större kursrörelse. Aktien rusade med hela 18 procent på nyheten att tyska SAF-Holland bjuder 94:42 kronor kontant för varje aktie i Haldex. Erbjudandet värderar samtliga utstående aktier i Haldex till 4.165 miljoner kronor.

Bland de mindre bolagen rusade även bemanningsbolaget Dedicare med 10 procent efter att ha redovisat sina siffror för det andra kvartalet. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?