Annons

New York: Svajig börshandel efter rekordstängning

USA-börserna pendlade mellan plus och minus i den inledande handeln på onsdagen efter att både Dow Jones och S&P 500 stängt vid rekordnivåer på tisdagen.

Vid klockan 18.00 hade Dow Jones industriindex backat med 0,2 procent till 18.319 och S&P 500 handlades 0,3 procent lägre vid 2.146. Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,4 procent till 5.004.

Statistik som presenterades inför öppning visade att de amerikanska importpriserna steg med 0,2 procent i juni, vilket kan jämföras mot prognosen om en 0,5-procentig uppgång.

Under kvällen väntas vidare Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book. Rapporten kan bidra med ytterligare ledtrådar om tillståndet på den amerikanska ekonomin och Feds syn på kommande räntehöjningar.

Inom S&P 500 var det energirelaterat som tyngde mest. Oljan, som avancerat med nästan 5 procent på tisdagen, backade med lika mycket på onsdagen. Jättarna Exxon Mobil och Chevron handlades båda 0,7 procent lägre.

De mindre riskfyllda aktierna återfanns på andra sidan av det breda indexet, med läkemedelsbolagen Mylan och Allergan upp 1,8 respektive 0,8 procent.

Vidare backade recensionssajten Yelp med 4,6 procent sedan bolaget nedgraderats av Wells Fargo.

I motsatt riktning rörde sig Juno Therapeutics, upp 13 procent. Onkologibolagets kliniska studie av sin främsta läkemedelsprodukt, som pausades i förra veckan vilket fick aktien att rasa med 30 procent, har fått godkännande om att återupptas.

Efter USA-börsens stängning väntas kvartalssiffror från Yum, som bland annat driver kedjorna KFC och Pizza Hut. Restaurangkoncernen noterades för en nedgång om 0,7 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk med 5 punkter till 1,46 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?