1515
Annons

Uppåt för fjärde dagen i rad på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsätter upp för fjärde dagen i rad. Breda indexet OMXSPI stiger med 0,3 procent på tisdagen.

Även storbolagsindexet OMXS30 klättrar med 0,3 procent. Stockholmsbörsen har nu stigit med över 6 procent sedan brexitraset den 27 juni. Jämfört med nivån innan brexit-omröstningen har börsen stigit med strax under 1 procent. Ute i Europa klättrar tyska DAX-index i Frankfurt med 0,6 procent.

SSAB befinner sig i topp bland storbolagen och både A-aktien och B-aktien klättrar med drygt 4 procent.

Rapporterande Axis stiger med strax under 2 procent. Bolaget redovisade på tisdagsmorgonen rapporten för andra kvartalet där man levererade ett rörelseresultat på 167 miljoner kronor.

Boliden stiger med 2,7 procent. Investmentbanken Goldman Sachs har höjt sin riktkurs för bolagen till 175 kronor från tidigare 160 kronor. Samtidigt faller verkstadsbolaget Sandvik med drygt 1,5 procent efter att Bank of America Merrill Lynch sänkt rekommendationen till ”underperform” från tidigare neutral.

Bland de mindre bolagen stiger läkemedelsbolaget Orexo med nästan 6 procent efter tisdagsmorgonens rapport. Även sektorkollegan Camurus går starkt framåt efter att man redovisat ”mycket lovande” utfall från en fas 2-studie.

Brentolja, råolja av Nordsjökvalitet, handlades strax över 46 dollar per fat en halvtimme efter Stockholmsbörsens öppning.


Innehåll från RISMAAnnons

Systematisera ESG-arbetet med banbrytande teknologi från RISMA

Det var inte länge sedan som socialt, miljömässigt ansvar och bolagsstyrning sågs som en eftertanke – idag är det närmast en hygienfaktor. Med RISMAs ESG-verktyg får företag därför hjälp med att strukturera processer och policyer för att effektivt hantera och kontrollera alla ESG-initiativ i hela organisationen och även omsätta hållbarhetsstrategin till handling.

ESG – Environmental, Social and Governance – är en tätt sammanflätad del av de flesta framgångsrika företags affärsstrategier. Detta till trots kämpar många moderna bolag med att utforma en systematisk approach för att arbeta med dessa frågor.

– Den digitala mognaden ökar, men marknaden ser hur allt fler trender och normer snabbt övergår till att bli regelverk och direktiv – och många hänger inte med. Att ha rätt systemstöd för att kunna möta den snabba utvecklingen blir därför i princip ett måste. Har man ett ramverk att arbeta inom blir det lättare att rikta sina insatser – något som blev tydligt då FN presenterade sina globala mål – men då ökar också behovet av systemstöd, konstaterar Kasper Holton Hülsen, Chief Market Development Officer hos GRC-specialisten RISMA.

Behöver demokratiseras

Traditionellt har många satt sin lit till en uppsjö av Excelark, men ju högre krav som ställs på dokumentering och regelefterlevnad, desto mer komplext blir ESG-arbetet. Därmed ökar också vikten av att förankra ESG-tänket inom hela organisationen. 

– ESG har blivit en viktig ingrediens i affärsmodellen och behöver finnas i hela kedjan, inklusive leverantörer och partners. Annars kan det bli konsekvenser både för företagets fundamentala SLO – Social License to Operate i lokalsamhället – såväl som i resultaträkningen. Därför behöver man bygga en infrastruktur där ESG delegeras och demokratiseras hos medarbetarna, förklarar Oskar Sinha, Vice President New Markets and Growth Strategy. 

Banbrytande ESG-verktyg

Det är här RISMA kommer in – bolagets banbrytande ESG-verktyg hjälper till att överbrygga gapet mellan det strategiska och operationella för att verksamheter ska kunna fokusera även på varför utan också hur och vad. 

– Det komplexa arbetet med att spåra data och processer tvärs över avdelningar blir snabbt en oöverskådlig arbetsuppgift. Det är samtidigt ineffektivt och enormt tidskrävande. Med stöd av rätt teknologi förenklas detta arbete väsentligt där information centraliseras, ramverken är inbyggda och risker utvärderas och hanteras kontinuerligt, avslutar Oskar och Kasper. 

 

Läs mer om RISMAs ESG-lösningar 

Läs mer om RISMAs GRC-lösningar 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RISMA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?