Annons

New York: Nya börsrekord på Wall Street

En positiv start på rapportsäsongen och stigande råvarupriser gav lyft till börserna på tisdagen. Både S&P 500 och Dow Jones noterade nya rekordnivåer och Nasdaq ligger nu på plus för första gången i år.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average stigit 0,7 procent till 18.347 och S&P 500 var också 0,7 procent högre vid nivån 2.152. Även Nasdaq ökade med 0,7 procent till 5.023.

Inom S&P 500 var det de cykliska aktierna som stod för de främsta uppgångarna, däribland råvaru- och finansrelaterat.

Under kvällen avancerade Nordsjöoljan Brent med nästan 5 procent till 48:37 dollar per fat och flera av basmetallerna noterades för breda uppgångar.

De mindre riskfyllda sektorerna, så som dagligvaror och telekommunikation, noterades däremot för nedgångar.

Alcoa inledde rapportperioden på måndagskvällen. Aluminiumjättens resultat översteg marknadens förväntningar och aktien stängde 5,4 procent högre på tisdagen.

Hårddisktillverkaren Seagate Technology rusade med nästan 22 procent efter en positiv rapport. Med den uppgången presterade bolaget bäst inom S&P 500.

Vidare lyfte United Continental 9 procent sedan flygbolaget kommunicerat att den kvartalsmässiga passagerarenhetsintäkten kommer att sjunka mindre än förväntat. American Airlines var samtidigt upp 11 procent.

Amazon steg kraftigt i den inledande handeln men föll sedan med 0,7 procent sedan e-handelsbolaget rapporterat att det löst ett tekniskt fel som vissa kunder upplevt under den stora rean "Prime Day".

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg med 8 punkter till 1,51 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?