ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Tele2 förvärvar TDC Sverige

  • Allison Kirkby, vd för Tele2. Foto: Jesper Frisk
Tele2 förvärvar TDC Sverige för en köpesumma på 2,9 miljarder kronor. Förvärvet innebär att Tele2 blir en starkare aktör på sin hemmamarknad inom det "strategiskt viktiga" företagssegmentet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

TDC Sverige har nettointäkter på 3,4 miljarder kronor och ett ebitda på 0,4 miljarder kronor under 2015. TDC Sverige hade 809 heltidsanställda i slutet av 2015.

I samband med Tele2:s förvärv av TDC Sverige avser Tele2 genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 3 miljarder kronor för att bibehålla bolagets finansiella styrka.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den största aktieägaren i Tele2, Kinnevik (innehar 30,04 procent av det totala antalet aktier och 47,58 procent av antalet röster i Tele2), har åtagit sig att teckna sin pro rata andel av företrädesemissionen och Nordea Bank har ingått ett garantiåtagande (standby underwriting committment) med förbehåll för sedvanliga villkor, för den återstående delen av företrädesemissionen. Företrädesemissionen förväntas vara genomförd i fjärde kvartalet.

Tyck till