1515
Annons

Odds på brexit stiger

Det är jämnt i opinionsmätningarna. Men enligt spelbolaget Unibets odds blir det allt troligare att britterna stannar i EU.
Foto:Anders Wiklund/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Brittiska premiärministerkandidaten överväger säga upp Nordirlandprotokoll

Liz Truss.
Liz Truss.Foto:Rui Vieira

Liz Truss överväger att utlösa ”artikel 16” i Nordirlandprotokollet tidigt om hon väljs till ny premiärminister.

Det rapporterar Financial Times.

Liz Truss leder över Rishi Sunak i opinionsmätningar inför partiledarvalet i Tories i början av september, och kan därefter bli ny premiärminister. 

Storbritannien och EU har under en längre tid varit oeniga om tolkningen av Nordirlandprotokollet, som reglerar handeln mellan Nordirland och resten av Storbritannien. 

Artikel 16 i Nordirlandprotokollet (som var en del av brexitavtalet) handlar om rätten att utlösa omförhandlingar av protokollet. Nästa steg kan bli att Storbritannien ensidigt säger upp avtalet, vilket säkerligen kommer att utlösa motåtgärder från EU. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera