ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Jörgen Lantto bästa vd:n på Twitter

Viljan och talangen för att twittra varierar kraftigt bland ledarna för stora svenska börsbolag.

Det visar en undersökning som gjorts av kommunikationsbyrån Box Communications. Enligt byrån krävs det "digital trovärdighet" för den företagsledning som vill driva förändringsarbete, och att ha en twittrande vd kan hjälpa trovärdigheten på vägen.

Bland de börsbolag på large cap som Box Communications synat sticker fem ut som mer avancerade än de andra. Betssons Ulrik Bengtsson, Telias Johan Dennelind, Hexagons Ola Rollén och Ericssons Hans Vestberg finns med bland de fem.

Högst i listan över storbolagen finns dock Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto. I motiveringen skriver Box Communications bland annat att med tanke på den extrema tillväxt bolaget har är det beundransvärt att vd hinner med att twittra.

Listorna med vd:ar som är bäst på twitter toppas för de mellanstora bolagen av Nordnets vd Håkan Nyberg. Bäst bland småbolagen är Christian Kinch, vd för Bactiguard.

Tyck till