ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Stabil uppgång med Axfood i topp

Stockholmsbörsen håller fast i onsdagens uppgång med stöd av en stark banksektor. Bäst gick det dock for dagligvarubolaget Axfood som stiger med 4,7 procent.

Stockholmsbörsen klöser sig fast vid onsdagens inledande uppgång. När klockan passerade 15 hade det breda OMXSPI-indexet stigit med 0,5 procent medan OMXS30 var upp 0,6 procent.

Börsen hade bra stöd av den indextunga banksektorn där samtliga storbanker stiger med minst 1,6 procent.  

Den svenska banksektorn tog rygg på tisdagens bankuppgång i USA efter att tron på en räntehöjning ökade efter stark husstatistik. Styrelsen för de bägge italienska bankerna Banco Popolare och Banca Popolare de Milano har gett grönt ljus till en sammanslagning vilket lyfte aktierna på Milanobörsen.

Bäst bland storbolagen var dock Axfood som steg med hela 4,7 procent. Även de bägge investmentbolagen Kinnevik och Investor hade ordentligt med ånga i maskinen och stiger med 2,5 respektive 2 procent. Mobiloperatören Millicom lyfte i sin tur med 2,2 procent medan läkemedelsbolaget Astra Zeneca var upp 2 procent.

I toppen av minuskolumnen hittar vi, förutom de bolag som handlas exklusive utdelning, stålbolaget SSAB som backar med 1,2 procent samt försvarsmaterieltillverkaren Saab som faller med 1,1 procent. Även byggbolaget NCC hade det motigt och aktien backar med 1 procent.

Small Cap-listade Precise Biometrics stiger med 8 procent efter att bolagets matchningsalgoritm integrerats i en tablet från en kinesisk mobiltillverkare. Det här var första gången som bolagets algoritm ingår i en mobil enhet som ett resultat av samarbetet med biometribolaget Synaptics.

Datorspelsutvecklaren Starbreeze fortsätter sitt segertåg på börsen och stiger med 4,1 procent. Dagens uppgång skede efter att bolaget meddelat att de tecknat en avsiktsförklaring med koreanska Smilegate om att ingå ett samriskbolag inom virtual reality. Sedan årsskiftet är aktien upp 45,9 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies