Annons

USA-börser: Lägre kurser väntas

New York-börserna väntas inleda tisdagens handel med lägre kurser, i spåren av svag utveckling i Europa och Asien samt dalande oljepriser.

S&P 500-terminen var klockan 14.35 0,9 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen låg 0,8 procent under.

Oljepriserna fortsatte att sjunka tillbaka något på tisdagen, om än inte lika mycket som i går när de föll med uppåt 3 procent. Jämfört med toppnoteringarna i mitten av mars är nedgången för Brent-oljan runt 12 procent medan WTI har backat cirka 15 procent. Oljejättarna Exxon och Chevron backar 0,8 respektive 0,9 procent i förhandeln.

En vinnare i förhandeln var Twitter som steg 3,1 procent efter rapporter om att bolaget säkrat streamingrättigheter till NFL-matcher i kamp mot stora mediejättar som Facebook, Verizon, Yahoo och Amazon. Genom köpet uppges Twitter vilja bredda sin målgrupp och attrahera mer "vanligt folk" till sin plattform.

Den föreslagna fusionen mellan Pfizer och Allergan är i farozonen efter att det amerikanska finansdepartementet, efter börsens stängning, lagt fram nya åtgärder för att stoppa den. Poängen med fusionen, som initierades av Pfizer, är att flytta Pfizers juridiska hemvist till Irland i syfte att undvika skatt. Myndigheterna vill stoppa den här typen av affärer och lade därför fram nya åtgärder för att åstadkomma just det i går.

I förhandeln rasade Allergan med 19 procent medan Pfizer steg 1,9 procent. Allergan handlades redan innan gårdagens besked långt under budnivån, som ligger kring 350 dollar, och föll i efterhandeln till knappt 225 dollar.

Dagens viktigaste statistiksläpp kommer klockan 16.00 då amerikanskt inköpschefsindex för tjänster (ISM) i mars presenteras. På tisdagen hålls även primärval i delstaten Wisconsin.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera