1515

Olja: Priset fortsatt nedåt

Oljepriserna har på tisdagen sjunkit ytterligare något, om än inte lika mycket som i går när de föll med uppåt 3 procent.

"Oljepriserna fortsätter den korrektion som de inledde för två veckor sedan", kommenterar Commerzbank.

Jämfört med toppnoteringarna i mitten av mars är nedgången för Brent-oljan runt 12 procent medan WTI har backat cirka 15 procent.

"Betydande korrektionspotential har byggts upp, särskilt när det gäller spekulativa finansiella investerare och det förefaller nu få effekt", fortsätter investmentbanken.

Råvaruvalutan dollarn har i dag stärkts något mot flera europeiska valutor, även om den japanska yenen handlas ännu starkare som en trygg hamn.

Internationella valutafondens chef Christine Lagarde varnar för att riskerna kring den globala ekonomiska återhämtningen ökar och att utsikterna för världsekonomin har blivit något mörkare under de sex senaste månaderna.

Enligt siffror som presenterades i morse utvecklades orderingången till den tyska tillverkningsindustrin svagare än väntat i februari, även om januari-utfallet reviderades upp något.

Kuwaits Opec-guvernör Nawal Al-Fazaia anser att allting pekar på att mötet mellan Opec och oljeproducerande länder utanför Opec i Doha den 17 april kommer att mynna ut i ett inledande avtal om att frysa produktionen.

Fazaia uppgav också att hon förväntade sig att oljemarknaden kommer att uppnå balans mellan tillgång och efterfrågan under andra halvåret i år.

Sent i kväll väntas amerikansk oljelagerstatistik från branschorganisationen API som i morgon eftermiddag följs av den officiella USA-lagerdatan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?