Annons

Norden: Stålbolag rusade i Helsingfors

Oljetapp och allmän oro pressade de nordiska marknadsplatserna i tisdagshandeln, dock syntes en viss återhämtning mot slutet.

Samlingsindexet Nordic VINX 30 noterades vid stängning till minus 1,8 procent vid nivån 891.

Oljan retirerade initialt, men återhämtade sig sedan Kuwait indikerat att en överenskommelse om frysta produktionsnivåer inte var omöjlig.

Börsen i Oslo stängde vid minus 1,4 procent, efter att ha tagit sig upp en bit från dagslägsta. Aktier som Statoil och Seadrill var naturligt i rött, med den sistnämnda ned drygt 6 procent.

Bättre gick det för laxodlingsbolaget Marine Harvest, som avslutade på plus 2,3 procent i det bistra börsklimatet. Data visade att den norska exporten av lax ökade med 22 procent i mars, till 4,9 miljarder norska kronor.

Även i Köpenhamn var säljarna på hugget och tog OMXC20 till minus 1,4 procent. Pressade marknaden gjorde tungviktare som Nordea och Danske Bank. Hela banksektorn gick svagt i Europa, sannolikt påverkad av det uppmärksammade fallet kring penningtvätt via Luxemburg.

Bang&Olufsen rörde sig måttliga plus 0,7 procent inför onsdagens rapport. Ny information kring de pågående förhandlingarna gällande ett bud på hemelektroniktillverkaren väntas stå i fokus.

Avslutningsvis tappade OMXH25-index 1,3 procent i Helsingfors med främst gruvinriktade verkstadsbolag på minus. Bättre gick det för stålbolaget Outokumpu som rusade drygt 7 procent, sedan bolagets nya ledning aviserat ett antal aggressiva finansiella mål.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera