1515
Annons

Europa: Börserna pressades av oro

Olje- och konjunkturoro pressade de europeiska börserna i tisdagshandeln, som färgades i rött.

Kring klockan 17.30 var Stoxx 600 Europe ned 1,9 procent, vilket var den lägsta stängningen på sex veckor för det breda indexet. I Paris tappade CAC 40-index 2,2 procent medan DAX sjönk 2,6 procent i Frankfurt.

"Farhågorna om en nedkylning av ekonomin har bekräftats. Viljan att ta risk i marknaden har varit låg sedan ECB:s senaste möte. Investerares förtroende har inte återkommit", sade Guillermo Hernandez Sampere, vid tyska MPPM EK, till Bloomberg News.

På statistikfronten sjönk tyska industriorder oväntat i februari, vilket bidrog till den försiktiga stämningen.

Efter de senaste veckornas ras var det fortsatt svängigt i oljan. Priset återhämtade sig dock något, sedan Kuwait indikerat att en överenskommelse om frysta produktionsnivåer inte var omöjlig.

Bland enskilda aktier tappade Total 1,7 procent i Paris, medan gruvjätten Glencore retirerade drygt 5 procent tillsammans med andra gruvbolag.

Flera ljuspunkter i rapporten – trots raset

Modebolaget Björn Borg rasar på Stockholmsbörsen efter morgonens kvartalssiffror. Rapporten var inte så usel som aktiekursen indikerar men kursreaktionen är inte orimlig med tanke på hur utvecklingen sett ut för sektorkollegor och kunder.

Foto:Anders Wiklund/ TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera