Annons

Halebop: ”Instagram är viktigare än tv”

Halebops målgrupp lever sina liv på sociala medier.
För teleoperatören som riktar sig främst till ungdomar har Instagram blivit viktigare än tv.

PÅ NÄTET. Halebop ökar sin närvaro på sociala medier.
PÅ NÄTET. Halebop ökar sin närvaro på sociala medier.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från Digital EngineAnnons

Automatiserade processer inom compliance sparar pengar och ger nöjdare medarbetare

”Med automation och mjukvarurobotar kan compliance-arbete bli mycket effektivare”, säger Erik Arwinge.
”Med automation och mjukvarurobotar kan compliance-arbete bli mycket effektivare”, säger Erik Arwinge.

Efterlevnadskraven på företag, kommuner och regioner blir allt fler och många gånger allt mer krävande. Genom att automatisera compliance-processer med mjukvarurobotar hjälper Digital Engine företag att spara pengar och minska stressen på medarbetarna. 

Det är inte bara antalet efterlevnadskrav som ständigt ökar. Även kraven på hur detaljerade evidensen skall vara ökar.

– Tidigare kunde det t.ex. räcka med att säga att man var ISO-certifierad för att passera vissa compliance-punkter. Idag behöver man ta fram detaljerade processbeskrivningar på hur rutiner utförs, statistik på hur ofta och vilka resultat de har gett och dessutom skärmdumpar som intygar hur man gått till väga i utförandet av en kontrollåtgärd, säger Erik Arwinge, partner på Digital Engine.

Hur ofta compliance-rutiner behöver genomföras och rapporteras varierar beroende på lagstiftning och även branschspecifika regelverk. 

– Arbetar du för ett företag som har ett dotterbolag som är noterat på amerikanska börsen, kan t ex dokumentation av genomförda SOX-kontroller vara ett tidskrävande arbete. Det blir slitsamt och monotont i längden för medarbetare som vill utvecklas.

Minskade kostnader och ökad kvalitet

Inom reglerade branscher är compliance-arbetet så pass omfattande att det där behövs speciella avdelningar för detta eller att funktionen outsourcas. Detta inbegriper stora kostnader för personal eller tjänster. 

– Vi ser att automatiserade compliance-processer också kan möjliggöra kostnadsbesparingar. Effekthemtagning för kund i våra uppdrag brukar ligga på 1-2 år beroende på volymen och hur manuellt arbetet är idag, säger Erik 

Automationen gör att risker med mänskliga faktorn minskar och att löpande kontroller genomförs oftare än tidigare. Det kan exempelvis vara stickprov om kundkännedom, uppföljning av behörigheter eller rensning av GDPR-data. 

– En del kontroller skjuter man på för att de är manuellt krävande och tiden finns inte. Arbetet blir inte gjort. Sedan blir det jobbigt när detta kommer fram i revisionen.

Hjälper kund från rådgivning till automatiserade processer

Samarbetet med Digital Engine startar ofta med en Discovery Workshop för att kartlägga vilka rutiner och processer som kan automatiseras. Till stöd finns processkartor från de större compliance-ramverken vars kontroller vi kan stämma av mot. Förslagen utvärderas utifrån kvalitativa nyttor som exempelvis att minska risker, men också nyttokalkyler kring vad en möjlig tidsbesparing kan vara värd.

– Under en workshop på två timmar med en avdelning brukar vi tillsammans identifiera mellan 10-20 processer som kan automatiseras. En kort tid därefter kan vi vara i gång med första automationen. Med vår förvaltningstjänst kan kunderna lita på att de automatiserade processerna rullar – och i vår dashboard se genomförda rutiner och antalet sparade timmar. Vi får uppskattning för att våra tjänster är tydliga - och att vi jobbar med fasta priser, säger Erik Arwinge.

Om Digital Engine:
Digital Engine riktar sig mot bolag och affärsstödsfunktioner inom ekonomi, risk och legal. Tjänsterna är processkontor, Discovery Workshops, automationsutveckling och förvaltning. 

Kampanj: Discovery Workshopen är kostnadsfri om kunder bokar in den innan 17 februari. 

Läs mer på digitalengine.se/automation 

Mer från Digital Engine

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Digital Engine och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera