Ylva Johansson: "Jag är besviken"

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ringde upp Arbetsförmedlingens chef, Mikael Sjöberg, efter Di:s avslöjande om att utbildningar för miljardbelopp skjuts upp. Några avtalslösa kurser i höst vill hon inte veta av.

”Det är myndighetens sak att reda upp detta”, säger hon.

MISSNÖJD. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson läxar upp Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg efter Di:s granskning.
MISSNÖJD. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson läxar upp Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg efter Di:s granskning.Foto:Oskar Omne

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från NetgainAnnons

Specialistbolaget Netgain

Netgain är ett specialistbolag inom digitalisering. Bolaget knyter ihop managements vision med teknik och hjälper företag att effektivisera affärsflöden och skapa fantastiska användarupplevelser. Framgångsreceptet är spetskompetens och en djupt rotad kultur att alltid ha kundens fokus.

– Det digitala arbetssättet som har utvecklats på grund av pandemin har till stora delar kommit för att stanna. Det påverkar hur vi jobbar men ställer också nya krav på ledarskap och arbetslivskultur samt inte minst på samhällsplanering och infrastruktur, säger Mats Berthem, Netgains vd.

Regeringens mål är att Sverige ska vara bäst på att använda digitaliseringens möjligheter senast år 2025 och vara klimatneutralt senast år 2045. Potentialen är enorm att ta fram lösningar som förenklar människors liv och minskar klimatavtrycket. Men alla satsningar når inte ända fram.

– De organisationer som inte har ledningen med sig kommer inte att kunna dra nytta av digitaliseringens fördelar fullt ut. Digitalisering är en ledningsfråga som behöver en strategi och resurser för att lyckas, säger Mats.

För att hjälpa sina kunder att nå framgång knyter Netgain samman management och teknik med spetskompetens. Konsulterna jobbar nära kunden hela vägen, från analys till genomförande samt vidareutveckling av befintlig struktur. De lösningar som Netgain hjälper till att implementera effektiviserar flöden och möjliggör minskning av de globala utsläppen av växthusgaser.

Framtiden ser ljus ut. Netgain har haft en stark tillväxt de senaste åren och framgångsrika samarbeten med stora uppdragsgivare. Bolaget är Premier Partner med den världsledande cloudplattformen ServiceNow samt partner med UiPath, marknadsledande inom Robot Processs Automation.

– Vi är rådgivare, bollplank och genomförare. Vi hjälper våra kunder att ta fram effektiva digitaliseringslösningar steg för steg, ett affärsområde i taget. Netgain förenklar livet för människor och levererar otroliga användarupplevelser - vårt jobb är det roligaste som finns!

Om Netgain

Netgain har ett 50-tal anställda och kontor i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Lund och Karlstad. På kundlistan finns nationella och internationella bolag samt kommuner och regioner. Bolaget ingår i CombinedX, en familj av expertbolag inom digitalisering med en total omsättning på 600 MSEK år 2020.

www.netgain.se 

Mer från Netgain

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Netgain och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?