Annons

Tungt skolfiasko för Fridolin

Chefsavhopp, motsättningar och politisk handlingsförlamning.

Di kan avslöja ett utbrett missnöje på utbildningsdepartementet med den ansvariga ministern Gustav Fridolin och hur departementet närmast slutat att fungera.

FORTSATT MÖRKT. På hundra dagar skulle Gustav Fridolin vända den dystra utvecklingen i svensk skola. Men verkligheten blev en annan och de tre ministrarna som delar på utbildningspolitiken kom med olika reformagendor, enligt källor på departementet.
FORTSATT MÖRKT. På hundra dagar skulle Gustav Fridolin vända den dystra utvecklingen i svensk skola. Men verkligheten blev en annan och de tre ministrarna som delar på utbildningspolitiken kom med olika reformagendor, enligt källor på departementet.Foto:TT
FORTSATT MÖRKT. På hundra dagar skulle Gustav Fridolin vända den dystra utvecklingen i svensk skola. Men verkligheten blev en annan och de tre ministrarna som delar på utbildningspolitiken kom med olika reformagendor, enligt källor på departementet.
FORTSATT MÖRKT. På hundra dagar skulle Gustav Fridolin vända den dystra utvecklingen i svensk skola. Men verkligheten blev en annan och de tre ministrarna som delar på utbildningspolitiken kom med olika reformagendor, enligt källor på departementet.Foto:Jessica Gow
EN AV TRE. Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.Foto:Thommy Tengborg
DELAR MINISTERANSVARET. Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister.Foto:Sören Andersson
CHEF. Gustav Fridolin, departementschef och utbildningsminister, leder enligt källor ett departement som nästan helt slutat fungera.
CHEF. Gustav Fridolin, departementschef och utbildningsminister, leder enligt källor ett departement som nästan helt slutat fungera.Foto:Maja Suslin

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?