ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Oroad Icahn säljer allt i Apple

  • Carl Icahn gör sig av med Apple på grund av Kina. Foto: AP
Aktieaktivisten Carl Icahn har sålt hela sitt innehav i teknikjätten Apple. Nyheten sänker Apples aktie.

Investeraren Carl Icahn har länge varit en frispråkig storägare i Apple. I fjol propagerade han för att aktien var gravt undervärderad och Carl Icahn försökte i öppna brev påverka vd Tim Cook att använda bolagets stora kassa till aktieåterköp.

 

Nu har miljardären bytt fot. I en intervju med tv-kanalen CNBC säger Carl Icahn att han sålt hela sitt innehav i Apple, ett bolag han klev in i 2013.

Han ägde som mest över 50 miljoner aktier, över 1 procent av bolaget, men under februari har han sålt allt och gjort en vinst på 2 miljarder dollar.

Carl Icahn fortsätter lovorda bolaget och vd:n Tim Cook men säger att det är utvecklingen i Kina som oroar honom.

”Det är Kinas attityd som oroar”, säger Carl Icahn och tillägger att den kinesiska regeringen kan göra det mycket svårt för Apple att sälja sina produkter i landet.

Onsdagens delårsrapport från Apple visade på försäljningsnedgång på 13 procent till 50,6 miljarder dollar. Väntat var 52 miljarder dollar i omsättning, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

En bidragande orsak till nedgången var marknaden i Kina, Taiwan och Hongkong där försäljningen backade 26 procent.

I tv-intervjun säger Carl Icahn också att han kan tänka sig att investera i Apple igen om den kinesiska marknaden stabiliserar sig.

Apple tappar 2,7 procent på börsen i New York efter Carl Icahns intervju. Aktien föll 6 procent på onsdagen.

Tyck till