Annons

Börsmorgon 27 april – se hela programmet

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från TechnogymAnnons

Flera fördelar med gym på arbetsplatsen

My Allberg har jobbat med friskvård och företagshälsa i över 15 år.
My Allberg har jobbat med friskvård och företagshälsa i över 15 år.

Vi svenskar sitter för mycket och rör på oss för lite. Technogym arbetar för en förändring genom att hjälpa företag och fastighetsägare att skapa arbetsplatser där det är enkelt att göra hälsosamma val. 

Svenskar ligger i Europatoppen när det gäller stillasittande. Vi ägnar i snitt nio till tio timmar per dag åt att sitta ner, enligt en undersökning från Europaparlamentet som gjordes 2022. Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar alla i arbetsför ålder att begränsa stillasittandet och göra pulshöjande aktiviteter minst 2,5–5 timmar varje vecka. Här spelar arbetsgivaren en viktig roll, menar My Allberg, Corporate Health Specialist på Technogym. 

– Att bryta stillasittandet och inspirera till aktivitet ger många vinster för den enskilde individen, men också för arbetsgivaren. Efter pandemin har hälsa hamnat högt upp på agendan när arbetstagare ska välja arbetsgivare, säger hon. 

Så kan stillasittandet minimeras

My Allberg rekommenderar alla företag att skapa aktiva zoner på kontoret. I mötesrummet kan stolar bytas ut mot sittbollar, så att medarbetarna kan aktivera kroppen när de sitter ner. En annan lösning är att ställa ett löpband i ett samtalsrum, för att möjliggöra promenader under video- och telefonmöten. Företaget eller fastighetsägaren som har ett outnyttjat utrymme kan omvandla detta till ett gym.

Technogym förespråkar att man som arbetsgivare tar ett helhetsgrepp kring hälsa på arbetsplatsen. Minimera stillasittande och möjliggöra pulshöjande aktivitet är en pusselbit. Att satsa på teambuilding för den mentala hälsan och att se över vilka mellanmål som finns i kylen är två andra.

 – Vi erbjuder många användarvänliga lösningar i form av utrustning med digitalt innehåll från Technogym, som inspirerar och guidar användaren. Vi har också nära samarbeten med aktörer som på andra sätt kan bidra till den hälsosamma arbetsplatsen. Tillsammans kan vi hjälpa arbetsgivare att få till den viktiga helheten, säger My Allberg.

Lönsamt att investera i hälsa

Vilka effekter ger investeringar i hälsa på arbetsplatsen? Flera rapporter visar att företag som satsar på fysisk aktivitet och gör det enkelt att göra hälsosamma val är mer attraktiva som arbetsgivare. Andra effekter är ökad lönsamhet – studier visar att investeringar i hälsa ger upp till sex gånger pengarna tillbaka, berättar My Allberg. 

– Den viktigaste tillgången för alla arbetsgivare är personalen. Att personal mår bra både fysiskt och psykiskt hänger på många sätt ihop med hur mycket de rör på sig. Därför blir det som arbetsgivare viktigt att hitta rätt lösning för att underlätta och främja rörelse, träning och god hälsa. Detta kommer alla att vinna på, säger Alexander Hed, vd på Technogym Sverige.

Nyfiken på hur du kan skapa en mer hälsosam arbetsplats? Läs mer här.  

Om Technogym

Technogym är i dag världsledande när det kommer till träningslösningar och finns på företag, hotell, träningsanläggningar och i hem över hela världen. Företaget ligger i framkant när det gäller kvalitet, design och innovation.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Technogym och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera