1515

New York-börser: Terminer pekar mot öppning uppåt

Terminerna för de ledande amerikanska indexen pekar svagt uppåt inför tisdagens börsstart. Rapportfloden är i full gång och marknadsaktörerna har också siktet inställt på Federal Reserves räntebesked på onsdag kväll.

Omkring klockan 15 låg terminen för Dow Jones industriindex och S&P500-terminen på plus 0,2 procent. Nasdaq 100-terminen noterades 0,1 procent högre.

Ingersoll-Rands resultat var klart bättre än väntat i första kvartalet och verkstadskoncernen höjer resultatprognosen för 2016. Aktien avancerade 3 procent i den amerikanska förhandeln. Lastbilstillverkaren Paccar och kemibolaget DuPont steg också efter att ha överträffat analytikerprognoserna.

Whirlpool gick åt motsatt håll, 6 procent ned efter sin rapport med ett resultat som var något lägre än väntat. Eli Lilly backade efter sänkt vinstprognos.

Även konsumentvarugruppen Procter & Gamble levererade ett resultat över förväntan. Aktien noterades runt oförändrat.

Apples resultat för det brutna räkenskapsårets andra kvartal (januari-mars) väntas vara det sämsta på 15 år, konstaterar CNN inför rapporten som kommer efter USA-stängning i kväll. Aktien var ned en knapp procent i förhandeln. Twitter och Ebay, också med rapporter i kväll, låg båda på lätt plus.

På kvällens rapportagenda finns bland annat också AT&T, Accuray och US Steel.

Dollarn försvagades något efter statistik en timme före USA-öppning som visade att order på varaktiga varor var svagare än väntat.

Vidare på tisdagens makroagenda finns Markit tjänste-PMI (klockan 15.45) och konsumenternas förväntningar (klockan 16).

Måndagens USA-handel avslutade på svagt minus med press på råvaruaktier. På tisdagen har oljepriserna vänt upp något medan metallpriserna har sjunkit.


Innehåll från AccountorAnnons

Automatisering frigör tid, höjer kvaliteten och skapar kundvärde

Magnus Högvall och Cecilia Drugge på Accountor
Magnus Högvall och Cecilia Drugge på Accountor

Redovisningsbranschen består av tusentals små företag och några större aktörer, varav Accountor är en. Deras fokus de senaste åren har varit att investera i att digitalisera verksamheten för att leda branschen i rätt riktning samt skapa en jämn och hög kvalitet för sina kunder.
– Jobbar man med redovisning och lön kan det bara bli rätt eller fel. Och det måste vara konstant rätt, säger Magnus Högvall, vd Accountor.

Inne på Accountors kontor får man leta länge och väl för att hitta några pärmar. Digitaliseringsresan har pågått i ett par år och övergått till att successivt bli en naturlig del av verksamheten.

– Våra systemleverantörer och våra kunder blir mer och mer digitala och som tjänsteleverantör är det viktigt att vi responderar på den förändringsprocessen. Vi måste jobba digitalt och hjälpa till att driva utvecklingen, säger Magnus.

– För oss innebär digitaliseringen också en kulturförändring i företaget, vi jobbar tillsammans på ett helt annat sätt än tidigare; robotiseringen och digitaliseringen har resulterat i helt nya arbetsformer. Historiskt har man som konsult ofta suttit ensam och haft hela ansvaret på sina axlar, men med det nya arbetssättet blir man en del av ett team som tillsammans stöttar varandra och delar både framgångar och utmaningar, säger Cecilia Drugge, Head of process improvement.

Accountor har en global koncern i ryggen, och en stor bredd bland sina nästan 300 konsulter. En del av arbetet går ut på att stötta kunden i att använda dagens digitala teknik för sin redovisning, lönehantering och HR.

– Vi vill att det ska vara enkelt att driva företag i Sverige. Bokföring och löner blir hack i skivan för många bolag idag, då kan det vara en stor hjälp att ha en kunnig och pålitlig byrå bakom sig, säger Magnus.

Digitaliseringen – en win-win

Att digitalisera och automatisera vissa processer minskar risken för att det blir fel och skapar därmed en förutsägbarhet, vilket i sin tur blir en stor trygghet för kunden. När enkla – men tidskrävande – arbetsuppgifter automatiseras kan konsulterna dessutom fokusera på att stötta kunden och skapa det värde som kunden efterfrågar.

– Det är en modell som är mycket mer uthållig, trygg och framför allt innebär den en stabil leverans och mindre personberoende, säger Magnus.

– Vi kommer nog aldrig nå vägs ände med den digitala utvecklingen och automatiseringen men vi har kommit en bra bit på väg. Genom att skapa tydliga processer och strukturerade arbetssätt kan vi omfördela tiden och låta de monotona uppgifterna robotiseras. På så vis frigör vi mer tid att göra de roliga arbetsuppgifterna – de som skapar kundvärde. Det är en win-win-situation, avslutar Cecilia.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?