Den svenska stiftelsen Allbright startar nu verksamhet i Tyskland. Syftet är att byta erfarenheter mellan två länder och näringsliv som på många sätt är sammankopplade.
Stina Ollila
Text
Finansminister Magdalena Andersson.Foto:TT
Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Ta del av villkoren
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Betala som
Betalsätt
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.
Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.
Innehåll från ComplianzaAnnons
Så digitaliserar Complianza compliancearbetet
För att företag ska bli framgångsrika i ständigt expanderande globala och digitala branscher krävs både god lönsamhet och kontinuerlig produktutveckling. Men då kraven på regelverk blir alltmer omfattande tillkommer svårigheter att fortsätta utvecklas utan ett gediget internt compliancearbete.
Compliance-as-a-service är ett fenomen som ständigt växer sig allt större i takt med att kraven på certifikat på olika marknader ökar.
– Att hålla koll på regler, lagar och certifikat för olika tjänster och marknader i exempelvis Excel räcker inte längre. Att manuellt registrera, uppdatera och eftersöka de certifikat som nya marknader kräver är både tidskrävande och kostsamt och kan hämma tillväxten av företag, menar Christer Hutchinson-Kay, CTO & CPO på Complianza.
Att i stället investera i en tjänst som hanterar alla marknaders krav och som lagrar certifikat på ett säkert sätt minskar risken för misstag. Samtidigt kan företag lägga mindre tid och kunskap på att etablera sig på nya marknader, och i sin tur uppnå en god lönsamhet.
Vikten av anpassning
Att snabbt kunna anpassa sig efter nya regler och lagar är vitalt i ett snabbt växande bolag. Exempelvis är bank-, finans- och spelmarknaden hårt reglerade och licens- och certifikathantering blir en stor del av den dagliga verksamheten.
– Ett välfungerande compliancesystem gör att man kan anpassa sig till både nya och snabbt föränderliga marknader mer effektivt. Det man tidigare var tvungen att söka upp manuellt på olika sidor är nu samlat på ett och samma ställe, vilket sparar både tid och pengar, säger Christer och fortsätter:
– Det underlättar inte bara när man redan är etablerad på en marknad, utan även i processer när man vill utvecklas. Att se vilka marknaders krav som passar bäst för ens affärsidé gör att man lättare kan gå in på marknader som många konkurrenter tidigare inte vågat röra sig i.
Utöver att samla marknadskrav gör Complianzas system det enklare att få en överblick över samtliga av sina certifikat – och när de bör uppdateras. När ett certifikat behöver förnyas får du en varning i systemet, vilket minskar risken för att missa att förnya ett certifikat och riskera både böter och lagliga efterdyningar.
– Att använda ett system likt detta minskar risken för fel, ökar säkerheten och möjliggör för en snabbare tillväxt, avslutar Christer.