Annons

Google backar i förhandeln

Terminerna för de ledande amerikanska börserna indikerar ingen tydlig riktning inför veckans sista handelsdag. I det allt intensivare rapportflödet har ett antal storbolag levererat delår med mestadels lägre kurser i förhandeln.

Strax före klockan 15 var terminen för Dow Jones och S&P500 oförändrade medan Nasdaqterminen noterades 0,2 procent lägre.

Gårdagens USA-handel stängde nära dagslägsta nivåer för Dow och S&P500 med nedgångar kring en halv procent. Nasdaq klarade sig bättre med en i stort oförändrad stängningsnotering.

Google släppte sin rapport efter stängning och det justerade resultatet per aktie låg på 7:50 dollar för det första kvartalet, att jämföra med analytikernas förväntningar som låg på 7:96 dollar. Försäljningen på 16,5 miljarder dollar var ungefär som väntat. I förhandeln backar Google med knappt 5 procent.

Microsofts rapport visade en likartad bild med en sämre vinst än väntat men intäkter i linje med estimaten. Inför öppning tappar aktien dryga 5 procent.

Fredagens rapportagenda har bland annat bjudit på kvartalssiffror från Caterpillar som var ungefär i linje med förväntningarna. Däremot sänkte bolaget sin omsättningsprognos för helåret bland annat med hänvisning till en sämre försäljning till transport- och gruvsektorn. Även vinstprognosen justerades ner. Aktien noterades något ner i förhandeln.

Ner är även industrikonglomeratet General Electric, om än väldigt marginellt, efter att rapporten kommit in ungefär som väntat samtidigt som vinstprognosen för 2016 upprepades.

SCA:s konkurrent Kimberly-Clarks vinst per aktie överträffade analytikernas estimat något men helårsprognosen lämnades ograverad. Aktiereaktion i förhandeln: minus 3 procent.

Fredagens amerikanska makroagenda är lättöverskådlig med ett preliminärt industri-PMI för april klockan 15.45 svensk tid. Här väntas en marginell uppgång till 51,7, efter mars månads 51,5.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera