1515

USA-börser: Svag öppning väntas

De amerikanska börserna väntas öppna runt nollstrecket på onsdagen. S&P 500-terminen var klockan 15.09 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var oförändrad.

Börserna i Europa öppnade svagt men har återhämtat sig och handlas nu några tiondelars procent högre. Någon makrostatistik av vikt har inte publicerats.

Klockan 16.00 kommer amerikansk statistik över försäljning av befintliga hus, som i spåren av den svaga statistiken för påbörjade husbyggen och bygglov i går är lite extra hårt bevakat i dag.

Alphabet har missbrukat Androids dominerande ställning på marknaden för operativsystem till mobiltelefoner, bedömde EU-kommissionen preliminärt. Aktien lät sig inte påverkas och handlades upp 0,4 procent i förhandeln.

Intels första kvartal var något sämre än väntat intäktsmässigt och något bättre resultatmässigt. Det som stod i fokus var dock beskedet som bolaget gav i samband med rapporten att 12.000 tjänster, mer än 10 procent av de anställda, kommer att försvinna. Därtill var prognosen för det andra kvartalet särme. Aktien var ned 1,7 procent i förhandeln.

Coca-Colas volymer i det första kvartalet var oförändrade vilket som väntat förde med sig lägre intäkter och resultat. Aktien backade 1,4 procent i förhandeln.

Abbott Labs rapport för det första kvartalet var något bättre än väntat på både översta och understa raden. Aktien var upp 1,4 procent förhandeln.


Innehåll från Eskilstuna LogistikAnnons

Framtidens e-handel finns i Eskilstuna

E-handeln växer stadigt och som en effekt av Coronapandemin ser den bara ut att öka. På Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder man möjligheter till företagande i en tillväxtregion med tillgång till såväl välutbyggd infrastruktur som hållbara logistiklösningar.

Eskilstuna Logistik och Etablering, som är en del av Eskilstuna kommun, samarbetar med regionens näringsliv och skolvärld i syfte att utbilda och skapa arbetstillfällen inom bland annat informationsteknik, logistik, produktion och handel. Sportamore, AWS, H&M och Amazon är bara några av jättarna som har hela eller delar av sin verksamhet i Eskilstuna. E-handelns framgång i Eskilstuna förklaras delvis av läget.

– Från Eskilstuna tar det 46 minuter med tåget till Stockholm, så det är inga avstånd att tala om. Från oss når man 3,8 miljoner människor inom en timme, samt att det är mycket mer kostnadseffektivt än i storstaden, säger Manuel Brändeborn, marknadschef.

Hållbara etableringar

De senaste åren har det varit fullt fokus på hållbara logistikösningar och en viktig del i denna ansats är Eskilstuna Kombiterminal, vilken möjliggör optimala export- och importflöden via hamnarna i Göteborg, Trelleborg och Malmö.

– Det är ett väldigt bra och hållbart transportsupplägg. För oss var inte frågan om vi skulle utveckla vår hållbarhet utan hur, säger Mikael Jonsson, etableringschef.

Eskilstuna Competence Services

För den som vill etablera sitt företag i Eskilstuna finns Eskilstuna Competence  Services (ESC) – ett samarbete mellan kommunen, bemannings-företagen, Arbetsförmedlingen, Mälardalens högskola och olika utbildningar via Yrkeshögskolan och vuxenutbildningar. Istället för att vända sig till aktörerna direkt får man via ESC tillgång till ett stort kompetensnätverk. Det är en del av den hållbara och långsiktiga plan Eskilstuna jobbar med.

– Vi vill att man kommer hit och växer och frodas över tid. Här finns människorna, kompetens, skolor, bostäder - ja hela paketet, avslutar Manuel.

Fakta

Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder hållbara och kostnadseffektiva lösningar för e-handel, logistik och transport, industri och datacenter. Vi ger möjligheten att verka i en tillväxtregion med 3,8 miljoner människor och tillgång till en välutbyggd infrastruktur samt god tillgång på kompetens.

Läs mer på www.eskilstunalogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eskilstuna Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?