1515

Europabörser: Rally i Volkswagen

Europabörserna stängde högre på onsdagen, efter att en oljeprisuppgång skönjts under eftermiddagen och gett börsindexstöd.

Regionala Stoxx Europe 600 steg 0,4 procent och Euro Stoxx 50 klättrade nära 1 procent. I Paris ökade CAC 40 med 0,5 procent, medan DAX steg 0,7 procent i Frankfurt.

Problemtyngda fordonskoncernen Volkswagen avancerade drygt 6 procent i Frankfurt. Bolaget meddelande att det inte räknar med att det krävs en rättegångsprocess i USA, under mitten av 2016 relaterat dieselfuskskandalen.

Commerzbank backade däremot drygt 2 procent sedan det talat om "en trög start" på året, samt att banken sett det som "mer utmanande" att nå upp till vinstnivån i fjol.

Oljekoncernen BP handlades länge på minus i London under onsdagen, men stängde något över nollstrecket. Oljepriset vände uppåt, efter att amerikanska oljelagerdata publicerats på eftermiddagen med lägre ökningar än väntat för råoljan.

Marknaden inväntade vidare torsdagens ECB-möte där centralbanken väntas avvakta med fler åtgärder, efter det omfattande paketet i mars. En enkät gjord av Bloomberg News visar dock att 60 procent tror på mer åtgärder, men det först i september.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?