Annons

New York: Netflix rasar i förhandeln

Terminerna för USA-börserna pekar mot en öppning något på plus inför tisdagens handel. Svaga siffror över det amerikanska bostadsbyggandet gjorde inget nämnvärt avtryck i det generella börshumöret och bland enskilda aktier riktades blickarna mot den tilltagande mängden rapporterande bolag.

Strax före klockan 15 låg terminerna för Dow Jones industriindex, S&P500 och Nasdaq 100 på plus 0,2-0,6 procent.

Oljeterminerna fortsatte att leta sig upp, om än inte hela vägen, mot de nivåer som gällde innan helgens misslyckade möte i Doha där några frysta produktionsnivåer inte klubbades igenom.

Huvudpunkten på tisdagens makroagenda klarades av innan öppning då statistik från USA:s handelsdepartement visade att bostadsbyggandet sjönk med hela 8,8 procent i mars, klart mer än förväntade -1,1 procent.

Netflix stod för en besvikelse när streamingbolagets rapport släpptes efter måndagens börsstängning. Visserligen var vinsten per aktie över förväntan men samtidigt uppgav Netflix att antalet nya användare utanför USA under det andra kvartalet kommer att uppgå till 2 miljoner. Det är klart lägre än de 3,45 miljoner nya kunder som väntades av analytikerna. Aktien tappade nära 10 procent i förhandeln.

Även Goldman Sachs noterades lägre i förhandeln, om än bara någon dryg procent, sedan kvartalsintäkterna inte nått marknadens förväntansbild samtidigt som den justerade vinsten per aktie var klart över prognoserna.

"Omgivningen under kvartalet visade en rad utmaningar som gav motvind i praktiskt taget alla våra verksamheter", skrev dock vd Lloyd Blankfein i rapporten.

Johnson&Johnson var däremot marginellt högre innan öppning. Tillverkaren av hälso- och sjukvårdsprodukter redovisade en kvartalsvinst något över förväntan samtidigt som omsättningen prickade analytikernas estimatsnitt. Bolagets prognoser för helåret 2016, för såväl resultat som försäljning, justerades upp.

Efter tisdagens börsstängning rapporterar bland annat Intel och Yahoo och på den politiska arenan hålls det primärval i New York. Ett slutligt resultat därifrån är dock inte att räkna med förrän på onsdagsmorgonen svensk tid.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera