ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Transportstyrelsen fimpar faxen

  • Foto: Bloomberg

2016 blir året då Transportstyrelsen dumpar faxen för e-posten.

I över tio år har det varit möjligt att på Transportstyrelsens sajt kolla upp fordonsuppgifter – men ägaruppgifter om privatpersoner har bara gått att få via fax. Fram till nu.

"Från och med den 1 mars 2016 ersätts faxlösningen av en e-postlösning. Om en privatperson är ägare till fordonet visas uppgifterna inte i tjänsten men man kan däremot få dem skickade via e-post", skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Alla som tycker att utvecklingen går för snabbt kan dock vara lugna. Det kommer även framöver att vara möjligt att få fordonsuppgifter präntade på en bit hederligt papper i faxapparaten. Allt som krävs är ett klassiskt telefonsamtal till Transportstyrelsens kundtjänst.

Observera dock att telefontjänsten är automatisk.

Tyck till