ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Norska Arctic Securities ser positivt på Fingerprint

Fingerprint Cards vd-lunchpresentation hos Arctic Securities på tisdagen bekräftar den norska mäklarfirmans positiva syn på bolaget.

Det framgår av Arctics sammanfattning av mötet, där köprådet och riktkursen 850 kronor upprepas.

I sammanfattningen nämns bland annat en växande penetration av fingeravtryckssensorer bland billigare mobiltelefoner, samt att det svenska biometribolaget väntar sig smartcardvolymer på tiotals miljoner 2017, och hundratals miljoner 2018.

Vidare nämns att Fingerprint Cards väntar sig att "sakernas internet"-segmentet kommer att vara större än smartphones 2020 och därmed utgöra ett tredje stort tillväxtsegment för både bolaget och branschen.

Fingerprint Cards-aktien handlades oregelbundet på onsdagen efter att ha fallit drygt 7 procent på tisdagen. Vid lunchtid noterades en uppgång på 0,2 procent, samtidigt som OMXS30 var upp 0,6 procent.

Tyck till