ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktivister döms för Boforsintrång

Åtta personer som tog sig in på BAE Systems område i Bofors i Karlskoga för att göra en konstinstallation under två dagar 2014 döms nu för olaga intrång. Aktionen var en protest mot Sveriges vapenexport, skriver Nerikes Allehanda.

Aktivisterna satte en dag i juni upp ett antal skyltar och kedjade fast en "oavstängbar musiklåda" vid ett staket för att, enligt ett vid tidpunkten utskickat pressmeddelande, skapa en "fredsutopisk plats". Tal av bland annat Martin Luther King spelades upp. Vid aktionen i november upprättade de en minneslund och höll en tyst minut på området.

En av aktivisterna döms till fängelse — de andra får böter. Totalt åtalades nio personer, varav en friades.

Tyck till