ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Wells Fargo stäms av amerikanska myndigheter

Den amerikanska finansinspektionen SEC har valt att stämma Wells Fargo för att ha lurat investerare i en kommunal obligationsemission som avsåg finansieringen av den numera nedlagda spelstudion, 38 Studios. Det skriver VentureBeat.

Stämningen avser också den fond som förvaltas av delstaten Rhode Island, RIEDC, och som tillsammans med Wells Fargo genomförde emissionen. Stämningen riktas mot informationsbristen i samband med processen. Enligt uppgift skall Wells Fargo och RIEDC ha misslyckats med att tillhandahålla information till de deltagande om att endast en del av det efterfrågade beloppet, som uppgick till 75 miljoner dollar och var nödvändigt för att framställa ett spel, skulle användas för det ändamålet.

Efter genomförandet ska 25 miljoner dollar istället ha gått åt för att bland annat betala kostnaderna relaterade till emissionen. 38 Studios, som skapades av baseballstjärnan Curt Schilling, lanserade aldrig något spel och avvecklades 2012.

Wells Fargo har i ett uttalande sagt att man ifrågasätter SEC:s uttalanden som avser emissionen och man tänker ge svar på de specifika påståendena i en domstol.

Tyck till