ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

USA-terminer: Väntas öppna negativt

Wall Street väntas öppna i negativt territorium på tisdagen. Terminerna har dock återhämtat sig något från lägre nivåer i takt med att oljepriset letat sig upp på plus.

I Europa har kurserna handlats under nollstrecket men har efter lunch återhämtat en viss del av nedgångarna. De asiatiska börserna noterade också nedgångar efter svag handelsbalansstatistik från Kina.

S&P 500-terminen var klockan 14.37 0,5 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,6 procent under.

Kina presenterade under tisdagen ett klart sämre handelsbalansöverskott än väntat för februari månad. Den viktiga exporten sjönk med 25,4 procent i årstakt mätt i dollar, vilket kan jämföras med förra månadens nedgång på 11,2 procent och en förväntad nedgång på 15,0 procent i dollar.

Noterbart är att det kinesiska nyåret inträffade under perioden vilket påverkade aktiviteten i ekonomin, samt att fjolårssiffran var historiskt stark.

"Kommer Kina att bli den utlösande faktorn som knäcker börsoptimisterna? Nattens statistik var av det sämsta slaget. Den dåliga statistiken berör inte enbart utvecklingsekonomierna som är beroende av Kina utan även den globala ekonomin", sa Richard Perry vid Hantec Markets.

Under tidig eftermiddag väntas Reedbooks veckovisa statistik över detaljhandeln i USA. Utöver det hålls primärval och nomineringsmöten i fyra delstater.

Oljebolaget Chevron meddelade på tisdagen att de kommer sänka sin budget med minst 17 procent under de kommande två åren då de färdigställer betydande expansionsprojekt. Anledningen till sänkningen är kostnadsbesparingar till följd av det låga oljepriset. Aktien är oförändrad i förhandeln.

Volvokonkurrenten Navistar redovisade en mindre förlust än väntat för bolagets brutna räkenskapsår. Försäljningen var dock sämre än väntat till följd av sämre aktivitet i den amerikanska industrin och sämre marknadsförhållanden på exportmarknaderna. Vidare spår bolaget att försäljningen för 2016 landar inom intervallet 9,00 - 9,25 miljarder dollar.

Apple tappar 0,7 procent i förhandeln efter att bolaget under gårdagen fått sin överklagan kring ett tidigare beslut rörande e-boksmarknaden nekad av högsta domstolen. Avslaget innebär att Apple nu måste betala på 450 miljoner dollar till drabbade konsumenter.

Restaurangkedjan Shake Shack tappar 9,0 procent i förhandeln efter att bolaget under sen måndagskväll redovisat dystra försäljningsprognoser.

Tyck till