ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Svensk hjälp på väg till Grekland

Den svenska stödinsatsen för att hjälpa Grekland i flyktingkrisen väntas vara framme under nästa vecka. Det handlar bland annat om tolv prefabricerade hus och 100 sängar.

Nu står det klart vilken slags hjälp som Sverige kommer att skicka till Grekland för att bistå landet i flyktingkrisen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar tolv prefabricerade hus på 20 kvadratmeter vardera. I stödleveransen ingår även 150 familjetält på 12 kvadratmeter, 100 sängar, 500 filtar, 162 brandvarnare och 32 brandsläckare. Utrustningen kommer att skickas i en lastbil och myndigheten upphandlar just nu transporten, som beräknas vara framme i mitten eller slutet på nästa vecka.

MSB kommer även att skicka en grupp på fyra personer — bland annat en elektriker och logistiker — som ska jobba på plats med att bland annat sätta upp de prefabricerade husen.

Vi vill stötta våra grekiska kollegor så att de inte blir överväldigande över allt materiellt stöd som de får ta emot. De prefabricerade husen är inte så lätta att sätta upp och det behövs teknisk expertis, säger Madelene Monasdotter, verksamhetsansvarig vid MSB för humanitära och fredsfrämjande insatser.

Grekland har under årets två första månader tagit emot runt 120 000 flyktingar.

Tyck till