ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Netanyahu nobbar Obama

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har tackat nej till att träffa USA:s president Barack Obama i Vita huset nästa vecka, och har ställt in sin resa till Washington. Beslutet kan vara ett resultat av de frostiga relationerna mellan parterna efter stormakternas kärnenergiavtal med Iran, som Netanyahu är starkt emot.

"Vi såg fram emot att stå värd för det bilaterala mötet, och förvånades över att få reda på via medierna att premiärministern valde att ställa in sitt besök i stället för att acceptera vår inbjudan", säger Ned Pris, talesperson för Vita husets nationella säkerhetsråd.

Israel och USA har försökt att jobba sig förbi de ansträngda relationerna och arbeta fram ett nytt försvarsstödsprogram som ska gälla i tio år. USA:s vicepresident Joe Biden kommer att besöka Israel senare den här veckan och samtala med Netanyahu.

Tyck till