ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Marie Ledin: "Det har varit lite krokigt på vägen"

Live Blog Chatta med Marie Ledin
 
Live Blog Chatta med Marie Ledin
 

Marie Ledin är den tidigare skivbolagschefen som numera är vd för Polarpriset.
Uppmärksamheten kring årets pristagare, svensken Max Martin, tror hon grundar sig i stolthet över att han är svensk.
Klockan 15.00 kan du chatta med Marie Ledin om Polarpriset och svensk musikbransch i stort. Ställ frågor i chattfönstret ovan.

Marie Ledin började sin karriär på sin fars, skivbolagsdirektören Stikkan Anderssons, Polar Music International. Därefter har hon bland annat startat två skivbolag, The Record Station och Anderson Records, och förlaget Anderson Pocket.

"Det har varit lite krokigt på vägen, men så här i efterhand känns allt självklart", säger Marie Ledin.

I dag är Marie Ledin vd för det internationella musikpriset Polar Music Prize som instiftades av Stikkan Andersson 1989. Pristagarna utses av en jury som bland annat består av tonsättare och kompositörer.

Valet av en av årets pristagare, den svenske låtskrivaren och producenten Max Martin, som har skrivit låtar till bland andra Britney Spears och Back Street Boys, har kritiserats av vissa som bland annat ifrågasätter hans låtskrivartalang.

"Jag älskar att det debatteras, men skulle vilja påstå att 99 procent av reaktionerna är positiva. Jag har personligen läst något av Fredrik Virtanen som har var kritiskt, men i övrigt har folk varit stolta. Min uppfattning är att uppmärksamheten i Sverige beror på att han är svensk och inte för att han gör populärmusik", säger Marie Ledin och påpekar att juryn självständigt utser vinnaren.

"Vid varje prisutdelning finns det de som säger att priset gick till rätt eller fel person. Det är för att musik handlar om känslor och det är upp till var och en vad som är rätt och fel", fortsätter hon.

Läs Di Weekens världsexklusiva intervju med Max Martin i samband med Polarprisutmäningen här.

 

 

Tyck till