ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kinesiska fordonstillverkaren BAIC notera elbilsbolag

Den kinesiska fordonstillverkaren BAIC Group planerar att börsnotera sitt dotterbolag, elbilstillverkaren Beijing Electric Vehicle. Men innan den processen kan verkställas ska först Beijing Electric Vehicle få en kapitalinjektion på cirka 460 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor, genom en finansieringsrunda, skriver Bloomberg

Medlen från börsintroduktionen tänker Beijing Electric Vehicle använda till att bland annat minska skulderna och initiera nya investeringar, sade källor med insyn i frågan.

Bolagets aktier ska vara noterade på Shanghaibörsen.Beijing Electric Vehicle, som kontrolleras till 60 procent av BAIC Group, siktar på att mer än fördubbla tillverkningen till 55.000 fordon för innevarande år (20.000).

Redan 2020 ska bolaget klara av produktionsvolymer på motsvarande 700.000 enheter, enligt bolagets chefsingenjör Chen Ping.BAIC Group har avböjt att kommentera uppgifterna.

Tyck till