ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

IMF: Global ekonomi vid ett vägskäl

  • IMF:s vicechef David Lipton. Foto: TT / Bloomberg
IMF:s vicechef David Lipton anser att den globala ekonomin står vid ett vägskäl och att det nu behövs gemensamma åtgärder för att stärka tillväxten. Det rapporterar CNBC.

Under ett tal på torsdagen sa IMF:s vicechef David Lipton att den globala ekonomin visar en svagare utveckling i spåren av att volatila marknader och fallande råvarupriser fört med sig nya risker. Han menar även att inbromsningen slår mot bankernas balansräkningar och säger att ekonomin nu står vid ett vägskäl, skriver CNBC.

”Vi ser fortfarande att tillväxten återhämtar sig runt om i världen, men det är med en svag grundutveckling. Jag tror det viktigaste i nuläget är att det finns många risker, inklusive några nya risker, och de ligger ganska nära till hands”, säger David Lipton till CNBC.

IMF minskade sin tillväxtprognos för 2016 till 3,4 procent i januari men IMF-toppen säger att nya faror dykt upp efter det. Enligt David Lipton är de största orosmolnen svagare investeringar och handelsflöden.

För att möta utmaningarna anser han att det krävd en kombination av finanspolitiska-och penningpolitiska åtgärder samt strukturella reformer för stärka tillväxten.

Tyck till