ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fed-guvernör skänkte pengar till Clinton

Fedguvernören Lael Brainard har donerat totalt 750 dollar till Hillary Clintons presidentvalskampanj vid tre tillfällen mellan november och januari. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till data från federala valkommissionen.

Federala regler tillåter Fedguvernörer att göra politiska donationer, och Lael Brainard har starka familjeband med Hillary Clinton. Hennes make var topprådgivare åt den förra utrikesministern.

Bloomberg News noterar att Fedledamöter ibland identifierar sig som anhängare av något av de ledande politiska partierna i USA, men donationer till en presidentkandidat från en senior penningpolitisk beslutsfattare är ovanligt - i synnerhet när centralbanken försöker försvara sitt oberoende från politiken.

Tyck till