ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Efter tusen år är slottet till salu

Ett av världens äldsta vinslott, Château de Goulaine i Loiredalen, är till salu för andra gången på tusen år. Senast någon lyckades ta över slottet efter familjen Goulaine var en bank under en period kring sekelskiftet 1700 till 1800, skirver Wow News.

Slottet har varit i samma släkts ägo i tusen år, men säljs nu av den trettionde generationen i familjen Goulaine, skriver Wow News. Egendomen har haft samma ägare, alltså familjen Goulaine, hela tiden, bortsett från undantaget mellan 1788 och 1858, när det ägdes av en bank, skriver Wow News.

Slottet är en av de äldsta vingårdarna i Europa som fortfarande fungerar och i dag produceras ett vitt vin på gården.

Till egendomen hör en park och ett växthus med exotiska växter och fjärilar.

Priset anges intefastighetsmäklarens hemsida, men beräknas till mellan 65 och 94 miljoner kronor, skriver Wow News.

Tyck till