ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Burberry försvarar sig mot övertagande

Brittiska lyxvarumärket Burberry uppges ha sökt stöd hos finansiella rådgivare efter att det framkommit att en okänd investerare köpt på sig cirka 5 procent av aktiekapitalet, skriver Financial Times.

Modeföretaget ska enligt uppgift ha låtit sin företagsmäklare Morgan Stanley ta en närmare tittat på ärendet. Hjälp från bankirer på Robey Warshaw har också efterfrågats, säger källor med insyn i frågan.

Det är ovisst om vem som skulle kunna ligga bakom en sådan transaktion. Burberry har visserligen sett sitt marknadsvärde falla med en fjärdedel på grund av avmattningen i Kina. Det finns gott om potentiella intressenter på verksamheten. Affärstidningen pekar ut lyxspecialisten LVMH och private equity-bolag. Vid ett potentiellt bud kan Burberry komma att värderas till 8 miljarder pund, eller 17 pund per aktie, enligt en analys från investmentbanken Macquarie. Burberry värderas för närvarande till 6 miljarder pund.

Den okände investeraren är registrerad hos HSBC. Banken ska enligt uppgift ha valt att neka Burberry rätten att få reda på vad det rör sig om för aktör. Burberry, Robey Warshaw och Morgan Stanley har avböjt att kommentera uppgifterna.

Tyck till