ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börsen: Nedåt för Apple

Wall Street stängde måndagshandeln kring nollan, energirelaterat gav bränsle medan teknik och finans tyngde.

Vid stängning noterades  Dow Jones Industrial Average 0,4 procent högre vid 17.072 medan S&P 500 ökade 0,1 procent till 2.001. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,2 procent till 4.708.

Omkring 1.100 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade drygt 2.100 miljoner aktier omsatts.

"Den stora grejen är fortfarande råvaror med oljan som nu brutit 40, vilket inte skett på ett tag. Vi ser en del återköp av blankade aktier av folk som börjar få panik nu", sade Thomas Garcia, aktiechef vid Santa Fe, till Bloomberg News.

Brentoljan noterades för första gången sedan december ovan 40 dollar per fat vilket bidrog till att energi blev bästa sektorn inom S&P500-index. Exxon steg 2,6 procent och satte ett nytt fyra månaders högsta. Sämre gick det för tungviktaren Apple som sjönk 1,1 procent samtidigt som Microsoft backade 2 procent.

Vidare ökade Dupont 2 procent på uppgifter om att konkurrenten Basf är intresserade av att lägga ett motbud på kemibolaget. I december meddelade de två amerikanska kemibolagen Dupont och Dow Chemical att en fusion var på gång. Det skulle rendera i världens näst största kemibolag efter tyska Basf, hette det då.

Avslutningsvis sjönk Dunkin Brands, ägare till Dunkin Donut, 2 procent. Guggenheim Securities har sänkt sin rekommendation till neutral från köp.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 1,90 procent.

Tyck till