ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Spanska banken köper upp finska startupen Holvi

Spanska banken BBVA fortsätter med sina förvärv och ser ut att vilja ta en del av fintech-sektorn. Det senaste köpet som aviserades idag är finska startupen Holvi.

Några finansiella detaljer kring förvärvet presenterades inte.Holvi har sedan tidigare tagit in 2 miljoner euro i riskkapital. Företaget erbjuder tjänster för entreprenörer och små- och medelstora företag via sin plattform. Det inkluderar bland annat en säljplattform, fakturering och hjälp med att ha koll på kassaflödet.

"Vi har hittat den perfekta ägaren i BBVA - en bank med förståelse av den digitala världen för att ge oss på det utrymme som krävs för att växa och omfattningen och expertisen för att underbygga tillväxten med god grund", säger Holvis vd Johan Lorenzen i en kommentar.BBVA, som är en av Spaniens största banker, har tidigare gjort flera förvärv inom fintech.

Tyck till