ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Per Bolund vill klimatstressa banker

  • Per Bolund, finansmarknadsminister. Foto: TT

Klimatförändringar kan drabba Sverige ekonomiskt, enligt en ny rapport från Finansinspektionen. Nu kan det bli aktuellt att testa bankers förmåga att hantera kriser kopplade till klimatet, rapporterar TV4 Nyheterna.

"Får vi en för stor klimatförändring så kommer det ge väldigt stora effekter. Både genom extrema väder som påverkar försäkringsbolagen men även genom värmeböljor som minskar produktiviteten, det vill säga hur mycket vi klarar av att producera i den globala ekonomin", säger Per Bolund (MP), finansmarknadsminister, till TV4.

Enligt Bolund bör bankerna testas utifrån olika scenarier – som till exempel väldigt höga priser på utsläpp och hur det påverkar de svenska bankernas tillgångar.

Tyck till