ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Matsmart värderas till 117 miljoner

En genomförd finansieringsrunda på 30 miljoner kronor i slutet av 2015, och en prognos på en tiofaldig ökning i omsättningen till 80 miljoner kronor under innevarande år, har gjort att Matsmart numera värderas till 117 miljoner kronor.

Det skriver Ehandel.

Matsmart, vars affärsidé är att sälja varor med kort datum och minska ned på det svinn som finns i distributionsleden, grundades i december 2013 och omsatte tre miljoner kronor 2014. Året därpå landade omsättningen på nästan 26 miljoner kronor, och nu räknar bolaget alltså med 80 miljoner kronor för 2016.

Förklaringen går att hitta i nöjda kunder som delar med sig sina erfarenheter till anställda.

"Bolagets idé med kombinationen av låga priser och att man gör något bra för miljön "på riktigt" har väldigt stark bäring. Kunder känner verkligen att de är både smarta och medvetna", säger Karl Andersson, vd för Matsmart.

Nästa månad ska Matsmart ta flyget över till London för att som enda svenska bolag närvara vid konferensen Future of food. Den förre amerikanske vicepresidenten Al Gore kommer att finnas på plats.

Tyck till