ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Handelskammarchef anklagar regeringen för skrämseltaktik

Den brittiska regeringen beter sig "mycket oansvarigt" genom att försöka skrämma väljare över konsekvenserna av ett eventuellt brittiskt utträde ur EU.

Det säger John Longworth, som i helgen lämnade jobbet som chef för de brittiska handelskamrarna, BCC, då tjänsten ställde krav på neutralitet som kom i konflikt med hans ställningstagande för att lämna unionen.

I en intervju med Telegraph kritiserade John Longworth regeringen, som han ansåg ägnade sig åt överdrifter i syfte att skrämma väljarna att stanna kvar inom unionen.

"Om regeringen fortsätter hävda att det blir en katastrof om vi lämnar EU, vilket det inte skulle bli, så sätter de landet i en position där det kan ta skada", säger han till tidningen.

Enligt John Longworth finns det en risk att aktiemarknaden och pundet kollapsar om Storbritannien röstar för utträde den 23 juni. Men det är i så fall, hävdar han, regeringens eget fel efter att ha talat så mycket om risker att investerarna blivit skrämda.

Kampanjsidan för ett ja till att lämna EU har i linje med detta döpt sin kampanj till "Project fear", med argumentet att motståndarna främst ägnar sig åt skrämselargument.

Tyck till