ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Garo nästa bolag till börsen

Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, är på väg till Nasdaq Stockholm och första handelsdag är beräknad till den 16 mars.

Bolagets ägare Lars Svensson, Jerzy Petersson och Stefan Jonsson Invest har, i syfte att främja Garos fortsatta tillväxt och utveckling, beslutat att genomföra en ägarspridning av Garos aktier genom en försäljning av befintliga aktier, skriver Garo i ett pressmeddelande.

Pris per aktie i erbjudandet, som motsvarar 46 procent av det totala antalet aktier i Garo, inför noteringen har fastställts till 73 kronor, vilket motsvarar ett marknadsvärde av det totala antalet aktier i Garo om 730 miljoner kronor.

Svolder och Vätterledens Invest har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande 30,4 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, och 14,0 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Anmälningsperioden löper 8-15 mars för både institutionella investerare och för allmänheten.

Garo startades 1939 av tre släktingar i Gnosjö. Sedan det grundades har det varit ett familjeägt företag, med Lars Svensson som andra generationens huvudägare. Lars Svensson avser att kvarstå som långsiktig huvudägare i Garo.

"Garos starka position och de positiva underliggande marknadstrenderna har bidragit till en gynnsam utveckling under de senaste åren då bolagets försäljning och rörelseresultatet har ökat från 383,1 miljoner kronor respektive 24,0 miljoner 2013 till 554,1 miljoner kronor respektive 62,4 miljoner kronor 2015", skriver Garo.

Tyck till