ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: Tung dag för banksektorn

Trots en stark avslutning backade Europabörserna på måndagen, sannolikt en reaktion på den senaste tidens uppgång.

Vid 17.30 var Euro Stoxx 50, 0,6 procent lägre. CAC 40 sjönk 0,4 procent. DAX ned 0,5 procent efter att ha stigit drygt 7 procent de senaste sju handelsdagarna.

"Folk tar hem vinster efter förra veckans uppgång. Ekonomisk data är viktigt med tanke på att allt är ganska bräckligt, speciellt med tanke på ECB-mötet. Investerare förväntar sig att ECB ska göra något", sade Konstantin Giantiroglou, vid Neue Aargauer Bank i Schweiz, till Bloomberg.

Den senaste tidens oro över dåliga lån blossade åter upp, vilket pressade sydeuropeiska banker, Banca Monte Paschi föll över 5 procent. Tappen spred sig till övriga europeiska banker, vilket fick finanssektorn att bli sämst presterande inom Stoxx Europe 600.

På valutamarknaden försvagades euron mot dollarn. Enligt handlare hängde eurons försvagning samman med spekulationer om att ECB vid sitt möte på torsdag kommer att utöka sina valutaförsvagande stimulanser. Analytiker väntar sig åtgärder som en sänkt depositränta och ett utökat QE-program.

Tyck till