ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bläck lurar fingeravtryck-teknik

Fingeravtrycksläsaren på en smartphone kan överlistas med hjälp av ny teknik som använder sig av ledande bläck.

Forskare vid Michigan State University har publicerat en rapport om en ny teknik som används för att ta sig in i produkter med fingeravtrycksläsare. Ett högkvalitativt foto av fingeravtrycket behövs till att börja med, ett foto som sedan scannas och spegelvänds. Därefter skrivs bilder med ledande bläck ut till en lämplig storlek.

Metoden har av forskarna testats på telefonerna Samsung Galaxy S6 och Huawei Honor 7, som har fingeravtryckssensorer från Synaptics respektive Fingerprint Cards. Flera olika fingrar testades och i samtliga fall lyckades de två telefonerna hackas. Forskarna noterar dock att Huawei-telefonen var aningen svårare att ta sig in i, så tillvida att det kunde krävas fler försök.

I rapporten lyfter skribenterna fram behovet av bättre teknik för "anti-spoofing" i de fall där fingeravtryck används för att låsa upp enheter eller göra betalningar.

Fingerprint Cards lanserade i mitten av februari en ny lösning kallad FPC Live Touch, som syftar till att öka säkerheten i fingeravtrycksläsare genom att avslöja så kallade "fake fingers".

Tyck till