ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Di:s fotograf vann Årets sportreportage

Jack Mikrut, fotograf på Dagens industri kammade hem vinsten i klassen Sportreportage i tävlingen Årets bild, Sveriges största tävling för professionella fotografer.

Det är en otroligt glad Jack Mikrut Di får tag på efter den härliga vinsten. Fotoreportaget är gjort på den svenske tennisspelaren Elias Ymer och hans strävan mot att nå världstoppen. Fotona är tagna i Barcelona som vid tiden var  Elias bas. Nu har Elias har flyttat hem och är tillbaka i SALK igen (i Björn Borgs gamla hemmaklubb). Läs mer här!

Hur känns det att vinna Jack?
"Det känns helt fantastiskt! Lite overkligt också att jag kunde vinna sportreportageklassen. Det är mycket tack vare att vår fina Di weekendredaktion ger mig bra möjligheter att genomföra sportreportage."

Trodde du att du skulle vinna?
"Nej faktiskt inte. Det är ju hårdbkonkurrens. I år skickades nästan 5000 bilder in till tävlingen.

Vad innebär det här för dig? 
"Jag blir naturligtvis väldigt peppad av att vinna ett sådant fint pris inom ett ämne som jag älskar att skildra. Men det gäller att alltid komma ihågö. Man är inte bättre fotograf än den senaste bilden man tagit!

Och här är juryns motivering: Fotografen tar oss med in i en tennisspelares värld, med kvalitativa, äkta och närvarande bilder. Detta är årets klart bästa sportreportage.

Tyck till