ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Cash is king just nu enligt HSBC

  • Foto: TT/Colourbox
Trots att det skett en återhämtning på världens börser efter den turbulenta starten på året så uppmanar storbanken HSBC sina kunder att vara försiktiga med sina aktieköp.

"Cash is king i en värld med skuldöverhäng", uppgav tillgångsallokeringschefen Fredrik Nerbrand i en kommentar enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

"Trots att marknaden har stabiliserats efter de stora utförsäljningarna i januari så ser vi begränsade anledningar till att öka på med aktierisk", fortsatte han.

HSBC föredrar istället att investera i högavkastande obligationer och på tillväxtmarknader där risken är mer aptitlig. Banken motiverar sin inställning med att företagsvinsterna bromsar in.

Det har också varit tal om vinstrecessioner och HSBC tror inte att den diskussionen är över ännu. En annan faktor som vägs in är att värderingarna generellt sett är höga, enligt banken som också pekar på att det är svårt att hitta fynd.

Rekommendationen blir därför att öka andelen kontanter med 11 procentenheter till 17 procent. HSBC har också i sin taktiska portfölj med sex månaders horisont minskat sin allokering till tyska och svenska obligationer. Banken konstaterar att räntorna har fallit till så låga nivåer att obligationerna erbjuder begränsad möjlighet till framtida avkastning.

Tyck till