ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktivist försöker att ta över Yahoos styrelse

Aktivistinvesteraren Starboard siktar på att ta kontroll över styrelsen på Yahoo och samtal om styrelsesammansättning skall äga rum under nästa vecka, skriver Reuters och hänvisar till källor.

Den 26 mars är det deadline för att föreslå ledamöter till styrelsen.Starboard har varit en frän kritiker mot Yahoos ledning och vill se stora förändringar av verksamheten. Siktet skall enligt Reuters källor vara inne på att plocka fyra styrelseplatser i den idag sju personer tunga styrelsen.

För att få plats i styrelsen och få kontroll måste Starboard få med sig stora institutionella ägare och medgrundaren David Filo.

New York Post skrev förra helgen att styrelsen överväger att ge Starboard två stycken styrelseplatser. Yahoo arbetar i övrigt vidare och genomför just nu en större omstrukturering som innebär minskning av personalstyrkan, försäljningar av tillgångar och fokus av näterbjudandet. Det spekuleras också i att Yahoo kan vara på väg att sälja hela sin kärnaffär.

Tyck till