ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York-börser: Grön stängning på Wall Street

USA-börserna steg försiktigt på fredagen och veckans indexlyft utökades med stöd av att återhämtningen för råvarurelaterat fortsatte. På fredagen var jobbrapporten för februari i fokus på marknaden.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,4 procent högre på nivån 17.006 medan S&P 500 steg 0,3 procent till 2.000, därmed första gången sedan inledningen av januari med indexnivå vid 2.000, efter en tredje raka vecka med uppgång på Wall Street. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,2 procent.

Omkring 1.284 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq summerades omsättningen till 2.157 miljoner aktier.

Facebook backade 1,1 procent efter att det sociala nätverksbolaget gett besked om ett omarbetat skatteupplägg i Storbritannien i spåren av kritik om skatteflykt.

Kopparproducenten Freeport-McMoran lyfte 6,9 procent. Kopparpriset stöddes av hopp om att det beslutas om stimulanser vid helgens nationella folkkongress i Kina.

Även oljepriset klättrade och WTI är nu bara 2 procent ned sedan årsskiftet. Det gav bränsle åt en rad mindre oljebolag däribland Marathon Oil som avancerade 10 procent.

"Oljemarknaden rider på vågorna av en ökad riskaptit efter jobbrapporten", sade Harry Tchilingurian, råvaruchef på BNP Paribas i London, till Bloomberg News.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 242.000 personer i februari, väntat var +195.000. Vidare var nettorevideringen för de två föregående månaderna +30.000.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 4 punkter upp till 1,87 procent.

Tyck till