ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

New York-börsen väntas öppna nära nollan

USA-börserna ser ut att börja fredagens handel kring nollan, efter att en jobbrapport visat på högre sysselsättning än väntat.

Med cirka 20 minuter kvar till börsöppning var terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 marginellt på plus vilket var lite svagare jämfört med innan jobbrapporten.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 242.000 personer i februari vilket var klart högre än förväntade plus 195.000 personer. Reaktionen blev stigande amerikanska marknadsräntor och dollarn stärktes.

Vidare backade timlönerna något jämfört med en väntad lätt ökning. Ian Sheperdson, chefekonom vid Pantheon Macroeconomic, twittrade strax innan rapporten att timlönerna för februari dock var ganska ointressanta på grund kalendereffekter.

Bland enskilda bolag rusade Carmike Cinemas 15 procent i den amerikanska förhandeln. AMC Entertaiment, kontrollerat av Kinas rikaste person, köper bolaget för 1,1 miljarder dollar och skapar således världens största biografkedja.

Trots att Facebook noterades kring nollan fick det sociala nätverket en del uppmärksamhet. Bolaget har omarbetat sitt skatteupplägg i Storbritannien, efter kritik gällande skatteflykt. Facebooks skattebörda i Storbritannien kommer således bli flera miljoner pund högre.

Vidare syntes rörelser i detaljhandelskedjor. Staples, inriktat på kontorsmaterial, backade 6 procent i förhandeln efter att ha redovisat både lägre vinst och omsättning än väntat. Bättre gick det för lågprishandlaren Big Lots som levererade högre vinst än väntat och bjöd på högre utdelning.

Tyck till