ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Industrivärdens vd håller sig cool i krisen

Efter skandalerna ska hon sätta en ny företagskultur och återupprätta förtroendet för Industrivärden.
I Förnuft & känsla, Di:s nya podd om ledarskap, berättar Helena Stjernholm om den första tiden som vd för maktsfären.

För ett halvår sedan tillträdde Helena Stjernholm som vd för börsbolaget Industrivärden. Då hade företaget precis gått igenom en turbulent tid, efter SCA-skandalerna, där både jaktresor och privatjetresor hade uppmärksammats. Avslöjandena fick till följd att både Industrivärdens vd Anders Nyrén och styrelseordförande Sverker Martin-Löf tvingades bort från sina poster.

”Jag tror att det känns att det är nytt, det känner alla. För sedan jag klev in gör vi saker på ett lite annat sätt, dels för att jag är här, dels på grund av det som hände tidigare”, säger Helena Stjernholm, i premiäravsnittet av Di:s nya podd Förnuft & känsla.

Hon har redan hunnit sätta en ny strategi för börsjätten som värderas till 61 miljarder kronor. Bland annat har avkastningskraven skärpts.

”Utmaningen framöver blir att leverera på den nya strategin, och att hålla engagemanget och energin uppe, även om man inte ser resultatet på en gång.”

Men en lika viktig uppgift för Helena Stjernholm är att bygga en ny företagskultur på Industrivärden, som också ska avspegla sig i innehavsbolagen till exempel SCA, Skanska och Handelsbanken.

”Jag tycker att jag har hyfsad koll, även om den nog kan bli ännu bättre. Man bygger inte en företagskultur över en natt, men det går i rätt riktning.”

Tyck till